Margarinet som är allt annat än en naturlig produkt

Fettet som kommer ut är brunaktigt. Det behandlas med fosforsyra och neutraliseras med lut för att ta bort lecitin och fria fettsyror. Sedan bleks fettet med blekjord för att få en neutral färg och smaken neutraliseras med hjälp av vattenånga.

Göran Petersson är bekymrad över att viktiga ämnen kan försvinna i reningsprocessen.

– Man tar bort naturliga antioxidanter som finns i det ursprungliga fettet. Sådana saker kan vara väldigt allvarligt hälsomässigt och innebära att margarinet saknar viktiga antioxidanter, vitaminer och mineraler som finns i de ursprungliga fröna.

* Kan ge Popcorn-lunga

____
Bland annat det här fick jag läsa på aftonbladet! Sjukt äckligt och kommer aldrig äta margarin igen! Margarin som lätta, flora, becel och milda är ju bara kemikalier!
Sjukt äckligt och tänker nu hålla mig till riktigt smör eller bregott som tydligen gick bra om jag förstod rätt!

Om du vill läsa mer, läs här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15684616.ab



Trackback
RSS 2.0